Przepis na gruszki na cieście francuskim z Air Fryer
Szukasz prostego, a jednocześnie eleganckiego deseru, który zachwyci twoich bliskich? Przepis na gruszki na cieście francuskim z Air Fryer to doskonały wybór na każdą okazję – zarówno na szybki podwieczorek, jak i na efektowne zakończenie uroczystego obiadu. Gruszki na cieście francuskim z frytkownicy beztłuszczowej to połączenie delikatności ciasta z naturalną słodyczą owoców, a wszystko to w wyjątkowo szybkim i wygodnym wykonaniu. Dzięki Air Fryer ciasto nabiera pięknego złotego koloru, pozostając chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.
Gruszki na cieście francuskim z Air Fryer
6
porcji10
min15
min250
kcalSkładniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 dojrzałe gruszki
2 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder
Przygotowanie
- Gruszki umyj, następnie przekrój na pół. Pozbądź się ogonka i wydrąż środek.
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w prostokąty. Każdy kawałek delikatnie polej miodem.
- Następnie połóż na nim gruszkę i ją natnij wzdłuż kilka razy. Nacięcia posyp cynamonem.
- Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po wyjęciu, odstaw do ostudzenia i posyp cukrem pudrem.
Gruszki na cieście francuskim z Air Fryer to deser, który zachwyci zarówno smakiem, jak i prostotą przygotowania. Idealnie nadaje się na ciepło, serwowany z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną – kontrast temperatur i tekstur sprawia, że danie staje się niezapomnianym doświadczeniem. Ten przepis na gruszki na cieście francuskim w frytkownicy beztłuszczowej to także świetny sposób na to, by wykorzystać sezonowe owoce w niebanalnej formie.