Desery

Przepis na rurki z kremem budyniowym z Air Fryer

Podziel się przepisem

Marzysz o chrupiących, złocistych rurkach wypełnionych delikatnym kremem budyniowym? Dzięki temu przepisowi na rurki z kremem budyniowym z air fryera, przygotujesz je szybko i bez zbędnego tłuszczu! To doskonały deser na rodzinne spotkania, który zachwyci wszystkich już od pierwszego kęsa. Rurki pieczone w air fryerze są lekkie, kruche, a ich przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę. Zanurz się w tym słodkim przepisie i przekonaj się, jak łatwo można stworzyć ten wyjątkowy przysmak.

Czas, by odkryć, jak prosty jest ten przepis na rurki z kremem budyniowym z air fryera. Wystarczy kilka składników, odrobina chęci i foremek, aby w kilka minut cieszyć się pysznymi rurkami!

Przepis na rurki z kremem budyniowym z air fryera

Przepis autorstwa: Redakcja AirFryerPrzepisy.pl
Porcje

10

porcji
Czas przygotowania

30

min
Czas gotowania

10

min
Kalorie (porcja)

250

kcal

Składniki

  • Ciasto na rurki
  • 200 g mąki pszennej

  • 100 g masła

  • 2 czubate łyżki cukru pudru

  • 100 g śmietany 18%

  • Krem budyniowy
  • 500 ml mleka

  • 2 opakowania budyniu waniliowego

  • 200 g masła

  • 3/4 szklanki cukru

Przygotowanie

  • Przygotowanie ciasta: W dużej misce połącz mąkę, masło, cukier puder i śmietanę. Wyrabiaj ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem do ciasta, aż uzyskasz gładką, jednolitą masę.
  • Formowanie rurek: Rozwałkuj ciasto na blacie posypanym odrobiną mąki na grubość około 3 mm. Pokrój ciasto na paski o szerokości około 1,5–2 cm. Każdy pasek nawiń na metalową foremkę do rurek, tak by lekko zachodziły na siebie.
  • Pieczenie w air fryerze: Ułóż rurki w koszyku air fryera, tak aby nie stykały się ze sobą. Piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu delikatnie wyjmij rurki z foremek i odstaw do ostygnięcia.
  • Przygotowanie kremu budyniowego: W rondelku zagotuj 400 ml mleka z cukrem. W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj proszek budyniowy, a następnie wlej go do gotującego się mleka, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
  • Łączenie kremu: W misce ubij miękkie masło, a następnie stopniowo dodawaj ostudzony budyń, aż krem stanie się gładki i puszysty.
  • Nadziewanie rurek: Gotowym kremem napełnij szprycę lub rękaw cukierniczy i wypełnij nim każdą rurkę. Deser jest gotowy do podania!

Rurki z kremem budyniowym smakują najlepiej schłodzone, dlatego przed podaniem warto włożyć je na chwilę do lodówki. Możesz też udekorować ich końcówki cukrem pudrem lub drobno posiekanymi orzechami, co doda im elegancji i wyjątkowego smaku. Smacznego!

darmowy
e-book

15 łatwych przepisów na Air Fryer

Zapisz się do newslettera

i odbierz e-booka

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoje komentarze są prywatne. Nie przechowujemy danych takich jak adres e-mail czy adres IP. Zapisujemy jedynie twój pseudonim i treść komentarza.