Przepis na serca z jajka i parówki w Air Fryer
Chcecie zaskoczyć swoją drugą połówkę śniadaniem, które będzie jednocześnie wyrazem miłości? Przygotuj serca z parówki i jajek. Pomysł może brzmi banalnie, ale zawsze wywołuje uśmiech na twarzy ukochanej osoby. Sam w sobie natomiast jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu.
Serca z jajka i parówki w Air Fryerze
Porcje
1
porcjiCzas przygotowania
5
minCzas gotowania
10
minKalorie (porcja)
280
kcalSkładniki
2 jajka
2 parówki
sól
pieprz
Przygotowanie
- Parówkę rozetnij, ale tak by z jednej strony pozostawić połączenie. Następnie wywiń ją na zewnątrz, tworząc jednocześnie kształt serca. Końcówki zepnij wykałaczką, aby serce się nie rozeszło.
- Naczynie frytkownicy wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż na nim parówkę. Musi leżeć równo, aby jajko nie wyciekło dołem. Do środka serc wbij po jednym jajku.
- Jajka oprósz solą i pieprzem, a następnie piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Czas dostosuj do swoich upodobań. Przy 10 minutach jajko będzie takie na pół miękko.
Serca z parówki z jajkiem możesz podać z różnymi dodatkami oraz pieczywem. Tutaj pozostawiamy ci pełną dowolność. Wybierz to, co twój partner lub partnerka lubią najbardziej.
Życzymy smacznego i mamy nadzieję, że ten prosty przepis poprawi komuś dzień i pozytywnie nastroi od samego rana. 🙂