Śniadania

Przepis na serca z jajka i parówki w Air Fryer

Podziel się przepisem

Chcecie zaskoczyć swoją drugą połówkę śniadaniem, które będzie jednocześnie wyrazem miłości? Przygotuj serca z parówki i jajek. Pomysł może brzmi banalnie, ale zawsze wywołuje uśmiech na twarzy ukochanej osoby. Sam w sobie natomiast jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu.

Serca z jajka i parówki w Air Fryerze

Porcje

1

porcji
Czas przygotowania

5

min
Czas gotowania

10

min
Kalorie (porcja)

280

kcal

Składniki

  • 2 jajka

  • 2 parówki

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie

  • Parówkę rozetnij, ale tak by z jednej strony pozostawić połączenie. Następnie wywiń ją na zewnątrz, tworząc jednocześnie kształt serca. Końcówki zepnij wykałaczką, aby serce się nie rozeszło.
  • Naczynie frytkownicy wyłóż papierem do pieczenia. Następnie połóż na nim parówkę. Musi leżeć równo, aby jajko nie wyciekło dołem. Do środka serc wbij po jednym jajku.
  • Jajka oprósz solą i pieprzem, a następnie piecz przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Czas dostosuj do swoich upodobań. Przy 10 minutach jajko będzie takie na pół miękko.

Serca z parówki z jajkiem możesz podać z różnymi dodatkami oraz pieczywem. Tutaj pozostawiamy ci pełną dowolność. Wybierz to, co twój partner lub partnerka lubią najbardziej.

Życzymy smacznego i mamy nadzieję, że ten prosty przepis poprawi komuś dzień i pozytywnie nastroi od samego rana. 🙂

darmowy
e-book

15 łatwych przepisów na Air Fryer

Zapisz się do newslettera

i odbierz e-booka

Podobne przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoje komentarze są prywatne. Nie przechowujemy danych takich jak adres e-mail czy adres IP. Zapisujemy jedynie twój pseudonim i treść komentarza.