Jak odgrzać pizzę w Air Fryer
Zastanawiasz się, jaki jest najlepszy sposób na odgrzanie pizzy? Podpowiadamy, jest nim Air Fryer! Jeśli do tej pory podgrzewałaś pizzę w mikrofalówce, to już nigdy więcej tego nie zrobisz. Pizza podgrzana w ten sposób jest gumowa i nieapetyczna.
Jeśli jednak podgrzejesz pizzę w Air Fryerze, to przekonasz się, że doskonale i wciąż jest mega apetyczna. Nadal jest pyszna i chrupiąca. Nie staje się gumowata jak w mikrofalówce.
Produkty bardzo fajnie i równomiernie się podgrzewają. Ser podpieka, brzegi stają się chrupiące, ale nie suche. Musimy tylko pamiętać o tym, aby nie trzymać jej zbyt długo. Obecnie to nasz ulubiony sposób na odgrzewanie pizzy i myślę, że stanie się on nim również dla was.
Odgrzewanie pizzy w Air Fryerze
1-2
porcji30
min40
min300
kcalSkładniki
1-2 kawałki pizzy
Przygotowanie
- Pizzę ułóż w Air Fryerze. Ja najczęściej dodatkowo kładę na spód papier do pieczenia lub specjalne pergaminowe tacki, aby nie brudzić kosza.
- Temperaturę ustaw na 190 stopni Celsjusza, a czas na 3 minuty. Tyle w zupełności wystarczy w przypadku dwóch kawałków pizzy.
- To wszystko. Po tym czasie możesz delektować się odgrzaną zarumienioną pizzą, która smakuje idealnie. Uważaj, jest gorąca. Nie oparz się wyjmując ją ze środka.
Podgrzewanie pizzy w Air Fryerze to zdecydowanie najlepszy sposób na to, by szybko odgrzać pizzę, ale jednocześnie, aby była ona chrupiąca i smaczna. Od teraz pokochacie odgrzewaną pizzę i o ile wcześniej unikaliście jej pozostawiania, bo odgrzana nie jest już tak dobra, to teraz się to zmieni.
Mogę zaryzykować nawet stwierdzenie, że bywa ona lepsza, niż gdy przywiózł ją dostawca pierwszego dnia. Może zależeć to od samych składników, ale po odgrzaniu pizza jest mega smaczna i chrupiąca. Składniki lekko się podpiekają, co może właśnie dodać jej tego aromatu, którego nie ma na początku.
Jeden komentarz